Werkgroep Oké

non-profit organisatie
Activiteitencentrum

De werkgroep Oke is ontstaan in 2009 naar aanleiding van amfibieën onderzoek in de Liemers en het enthousiasme van een paar mensen om onderhoud te plegen t.b.v. van een bijzondere natuur in de eigen omgeving. Help jij vrijblijvend werkgroep OKE ook een keer mee? Kom gewoon aanwaaien en geniet ook van het werk in onze mooie natuur achter de dijk.

Ons werk is uitgegroeid tot het sinus maaien van hooilandjes, het bijhouden van 11 poelen (waaronder de poel aan De Roosdom), het snoeien van knotwilgen achter de dijk en hoogstamfruitbomen. Het opschonen van de Wejenward, plan Karekiet en het klompenmakersbosje met de bijzondere moeraswolfsmelk. Ook wordt het natuurgebied De Plak aan de Sleeg bijgehouden.

Vrijdag 2 februari 2024 hebben we met werkgroep OKE en een aantal inwoners uit oud Zevenaar 185 knotwilgen gesnoeid tussen de twee pachtboeren van Twickel. Door het snoeien worden het mooie knotbomen. Door de spontane hulp uit Oud-Zevenaar was de klus al om 12.30u geklaard. De plek van deze knotbomen is normaal niet openbaar toegankelijk, dus extra leuk om eens van te genieten.

Vrijdag 26 Januari hebben we met werkgroep OKE en een aantal inwoners uit oud Zevenaar een bijenhaag aangeplant, langs de dijkafgang nabij de kerk op ‘de ward’. We hebben Mispel, katwilg, hazelaar, hondsroos, vuilboom, sleedoorn, egelantier en meidoorn aangeplant! Ook deze activiteit was door de goede opkomst snel geklaard.

Dit is een greep uit onze activiteiten. Daarvoor hebben we overleg met de gemeente, de VSR, SBB en Twickel.

De werkgroep is ook altijd opzoek naar enthousiaste vrijwilligers voor de onderhoudswerkzaamheden (maaien, wilgen knotten, houtwallen afzetten en snoeiwerk). Heb je interesse, stuur een mail en dan word je uitgenodigd bij de volgende activiteit.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Rieny Putmans via m.putmans@upcmail.nl, tel 0316-525111 of 06-51233842. Of je kijkt op de website: https://slgelderland.nl/vrijwilligers/werkgroep-ok%C3%A9

Wie

Jongeren
Volwassenen

Meer informatie

Contact

Neem contact op met rieny:

rieny putmans
Contactpersoon
9